Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Můžete mi prosím napsat jediný bod, který vede ke zlepšení situace ve školství a který lze připsat ministru Plagovi? Přijde mi, že se řídí heslem, kdo nic nedělá, nic nepokazí.

0 0
možnosti
Foto

Můj rozhovor v DVTV s redaktorkou Drtinovou naleznete zde: https://1url.cz/MM8NW

Reaguji v něm i na scestné výroky Roberta Čapka. Zajímavé je, že ten můj rozhovor má více sdílení, než rozhovor s ním. Asi se divákům ten se mnou líbil mnohem více... :-)

0 0
možnosti
Foto

Pan Čapek je nějak posedlý Pedagogickou komorou a mou osobou. Nominuji ho do funkce tajemníka mého fan-klubu. :-D

0 0
možnosti
LS

Snad anti fan-klubu, ne?;-)

0 0
možnosti
DR

Ale ta první fotka je fakt dobrá. ;-DR^

1 0
možnosti
MS

Dobrý večer. Zlost už ze mě opadla a už jsem se vyjádřil v článku.

Nicméně také považuju za rozumné připsat i nějaký ten nápad na zlepšení situace v ČR a vztahů mezi sektory tak, aby nemuselo docházet k třídnímu boji.

1. Je třeba udělat pořádnou revizi držitelů ZTP. Je to nepříjemná pravda, ale bohužel pravda. V době, kdy ještě fungoval systém externích brigádníků, moje žena pracovala jako externí sociální pracovnice, která sbírala informace o žadatelích a prováděla kontrolu. Jak to v ČR je, tak během kontroly narazila i na zjevné do očí bijící podvody. Ohlašovací povinnost splnila, přesto doktor žadateli uznal ZTP. Ušetřené peníze se pak můžou použít i na lepší financování školství.

2. Aby se zvýšil respekt učitelů u rodičů svěřených dětí, je třeba podmínit výplatu přídavku na dítě, nebo daňovou slevu na dítě školní docházkou a chováním potomka ve škole tak, aby předmětný nárok měl smysl. Jinak, než šáhnutím do peněženky rodiče nedonutíte zajímat se o svého potomka jak se chová, jestli někoho nešikanuje, jestli do školy vůbec chodí. Tím, že je žák vyloučen pouze dochází k přesunu na jinou školu, nikoli řešení problémového žáka. Aby se předešlo riziku, že si učitel zasedne na žáka, nebo rodič na učitele, ať kontrolu provádí OSPOD. I když je úřad nedůvěryhodný, je jediný, který musí hájit práva dítěte, nikoli rodiče, nebo učitele.

3. V 21. století chybí online aplikace, kde by na jednu stranu měli přístup střední a vysoké školy, kam by po souhlasu studentů dávali průběžné studijní výsledky a na straně druhé zaregistrovaní náboroví manažeři poptávajících firem po celé ČR. Tak by firmy nebyly omezeny poptávkou v místě sídla firmy a naopak budoucí žadatelé o práci větší šanci na práci, tedy ti co by dali souhlas.

0 0
možnosti
Foto

Docela rozumim tomu, že se ředitelé vyjádřili o nesystémovosti. Což si myslím. Měkký učitel se nechal zalepit částí a pak jsou zbraně vystřílené...a rozmělněné všechno. Babiš si mne ruce...ucitelská obec dopadla jako žoužel a veřejnost je akorát ve větší ráži. Řešit je sakra co...ale. jinak asi... A fakt...nechcete Vy? Jste docela potřebný tankR^:-)

0 0
možnosti
Foto

R^ je toho dost ke čtení, ale v rychlocteni kam oko padlo, tam pro mne jako z duše. Děkuju :-)

2 0
možnosti
VB

Nejlepší bylo vidět rozčileného Plagu. Myslím, že patří k Těm horším ministrům školství - viz třeba nový zákon o pedagogických pracovnících - tělocvikář klidně může učit matematiku. Vypovídající je i jeho úkrok v případě státních maturit z matematiky.Čekal bych, že přijde s nějakým vějířem opatření, jak výuku matematiky zlepšit. To mu ale neziskovky již neporadí. Bourat je snazší.

1 1
možnosti
LV

Ještěže máme profesionály Vašeho formátu, pane Čapku. Proč Vy, takový pedagogický velikán, někde neučíte? Chápu, že jste musel ze školství odejít, protože Vaše "neotřelé metody" nekorespondovaly s mainstreamem. Ale alternativních škol je...

3 1
možnosti
Foto

Vy neznáte to přísloví "neposílej generála dělat plukovnickou práci"? Ještě že mě do alternativních nebo nealtarnativních škol zvou, abych je proškolil v těch metodách. Takhle pomůžu největšímu počtu žáků, nemyslíte? Nejen těm svým v alternativní škole... i když by to byla krásná prácička. Ale já se klidně obětuji svému poslání. Díky za podporu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
Hrozně líný bloger. 

Seznam rubrik