Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J56i53r70i 84K94u23c25e68r26a

29. 10. 2019 13:04

Maturity a statnice by slo zrusit zcela. Bud student nekolikalete studium zvladl, nebo ne.

1 0
možnosti
Foto

No víte, státní maturity jsou reakcí na to, že na některých soukromých školách byla maturita za to, že rodiče platili školné.

Svého času o tom psal na Neviditelném Psu někdo, kdo na takové škole učil: student je nevyhoditelný, ať je sebedutější. Má zaplaceno, má zaručeno absolvování.

Vytýkat se státním maturitám jistě dá mnohé (a tedy také lze mnoho zlepšit), ale státní maturity zaručují, že aspoň nějaké minimum znalostí maturanti prokáží.

0 0
možnosti
Foto

nula... vzdělanost jde akorát dolů...a když to někdo neudělá, napotřetí se to vygeneruje tak, aby to udělal a odvolání a odvolání a peníze a peníze a peníze se těm, co si na státních maturitách založili život - kdy už se nechce učit. Nic se nezaručí. Nic...je to byznys... nic víc.

1 0
možnosti
Foto

K16a34r60e92l 90C51a36c30h

30. 10. 2019 9:30

Pane Michale, státní maturity proto, že soukromé školy dávají maturitní vysvědčení spíše za peníze, než za znalosti, jsou tím nejhorším z možných řešení. Požadované procento absolventů s maturitou je politickým rozhodnutím. Když má tedy být naplněno, musí se školy poskytující střední vzdělání rozdělit do kvalitativních skupin a na maturitním vysvědčení musí být jasně kvalitativní skupina vyznačena. Jen tak se zachová vysoká kvalita v nejvyšší skupině. Státní maturita jednotná pro všechny vede jen ke snížení celkové kvality jen proto, aby bylo dosaženo splnění politického rozhodnutí. A navíc, jak bylo uvedeno v mnohých příspěvcích, je neúměrně drahá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
Hrozně líný bloger. 

Seznam rubrik