Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J87a36n 62R18i55c59h88t56e83r

9. 10. 2019 12:10

"jako učitel musím využívat desítky a stovky různých činností tak, aby žáky bavili..."

Pokud Vaše učební metody vedou k tomuto, pak chápu, že se s jinými pedagogy v lecčems neshodnete.

Nicméně: některé věci se žáci samozřejmě zpaměti učit musí. Musí se naučit vyjmenovaná slova, musí se naučit zpaměti malou násobilku, aby jim pak spočítání jednoduchého příkladu jako "56:7" netrvalo deset minut, v cizím jazyce se musí učit slovíčka (dneska se je moc neučí a díky moderním metodám umí po dvou letech sotva pozdravit), musí se naučit valenční koncovky, atakdále atakdále.

A ano, některé děti zkrátka jsou hloupější než jiné; tvrzení, že vždy vynikají v něčem jiném je nesmysl. Potkal jsem pár lidí, kteří byli zkrátka hloupí a nevynikali v ničem. Není to jejich vina, zkrátka se tak narodili.

2 0
možnosti
DM

No, co říct, snad jen tolik, že do školy, kde by učila Kielbergerová a Čapek tam dělal psychologa, bych své děti zcela určitě neposlal.

5 0
možnosti
RP

nechtěl bych mít toho člověka zan učitele svého dítěte.

3 0
možnosti
LV

V něčem souhlasím s paní Růžičkovou, v něčem s vámi. Zastavila bych se u těch dětí "hloupých". Takové děti samozřejmě existují a není jich málo, jako psycholog byste to měl vědět. Jsou prostě děti, které mají podprůměrné IQ a nepomůže jim ani svěcená voda. Sotva se někde vyučí a buď dělají nekvalifikovanou práci, nebo jsou rovnou nezaměstnaní. Když jsem chodila na ZŠ, byla nás tam slušná směska. Od skutečně inteligentních (jednoho jednoznačně geniálního), přes (nad)průměr až po ten podprůměr. A věřte mi, že ten podprůměr by nerozkvetl, ani kdyby s ním pracovalo individuálně 10 pedagogů a 12 psychologů. Zkrátka neměli mozkovou kapacitu na složitější úkony a úkoly, ale měli ji stále ještě na té úrovni, že nebyli zařazeni do zvláštní školy. Ředitel tehdy udělal super věc, vyčlenil paralelní mikrotřídu, kam na hardcore předměty tyto děti štosoval, kde se jelo pomaleji. Bylo tam asi 8 kluků a 4 holky. Ma, fy, bi, Chem jsme měli odděleně, vše ostatní sloučeně. Šlapalo to skvěle a i oni sami si to pochvalovali. Protože najednou nebyli stresovaní.

Nicméně mi u vás obou vadí jedna věc. Paní Růžičková diskuzi ani neotevřela, vy ji promazáváte. Ani jedno se nedělá.

5 0
možnosti
Foto

Nepromazávám. Vymazal jsem jen samotnou Růžičkovou, protože tu napadala diskutující a dělala si tady z toho tribunu. Ona si své řekla už na svém blogu, kde ani diskuzi neotevřela.

0 0
možnosti
RK

R39a13d78e10k 30K97o98h10u66t

8. 10. 2019 23:26

Je škoda že se čeština také neučí moderními metodami. To by alespoň shoda přísudku s podnětem nebyla pro mnohé španělskou vesnicí.

0 0
možnosti
JK

S jakým podnětem ? ;-)

1 0
možnosti
RK

R13a58d29e80k 48K94o23h46u56t

8. 10. 2019 22:24

V dětství jsem chodil na základní školu, která tehdy byla ještě s jednou školou na okrese vyhlášená, že se z ní celkem dost žáků dostane na střední školy. Ale i tak se nedostali všichni. Tehdy jsem bral, že i na tuto školu chodili žáci co na střední školy měli a co na ně neměli a šli na učňovské obory, a i tam měli někteří problémy. Teď se dozvídám, že všichni jsme měli na to být výkvětem společnosti nebýt učitelů, co neuměli učit. Co neuměli i ty největší ignoranty zaujmout pro získávání vědomostí.

8 0
možnosti
Foto

"Komentáře" paní Růžičkové jsem smazal. Ona si své řekla na mém blogu, já na svém. Nebude mi ti ale hejtovat. I když svou "hloupost" ukázala i tady :-D

0 6
možnosti
Foto

klidně smažte i moje:) Budu asi i hodně ráda... děkuju...dělám tu zpověď - tu prosím smažte, zbytečně pro někoho a ix lidí, kdo to mají v hlavě nastavené jako za krále klacka, odkzujíce se ke staré škole, přičemž neví, že i ti mnozí staří dobří kantoři masarykovské školy by nad zbytečnostmi odtaženými od života jen kroutili hlavou. A často jako osobnosti uměli rozeznat, co je a není podstatné a jako osbnosti šly zkrátka dětem vzorem... třeba svého nadhledu nad mallichernostmi... jak kdo samožřejmě. Dodnes třeba nejlépe matematiku doučují devadesátiletí pánové, kteří mají světlo v očích, když žák dokáže k výsledku dojít nějakým svým způsobem a těší je, jak na to jde... aniž by jako zaťatá učitelka dneška, a že jich není málo - lpěla na jednom řešení...Hezký večer.

1 0
možnosti
Foto

Víte, mne by zajímalo... Zde https://www.hubbr.cz/udalosti/events/montessori-a-moderni-zpusoby-vzdelavani jste uveden cit. jako školní psycholog na ZŠ v Miroslavi, ZŠ Morkovice a ZŠ Zruč nad Sázavou. V případě ZŠ v Miroslavi se jako školní psycholog prezentujete na LinkedIn. Je možné Vás na některé z těchto škol navštívit? Třeba v Miroslavi? Na webech uvedených škol jsem na Vás kontakt nenalez.

3 0
možnosti
VH

Asi jste ve skole nemel stesti na ucitele, natrefil jste patrne vzdy jen na ty hloupe, jinak si ten Vas clanek nedokazu vysvetlit.

7 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MP

Na hrubý pytel hrubá záplata - ať jde pást ovce R. Čapek. Zde si můžete přečíst pod jeho článkem, jak ho kantoři hodnotí :

http://www.ceskaskola.cz/2019/04/zakazovanim-telefonu-se-skoly-chovaji.html

Ckovat se neumí, vzdělání a praxi taky nějak okecává. Takhle si úctu učitelů nezíská i kdyby měl věcně pravdu.

P. S. Můj starý známý učitel matiky ( dnes již zesnulý ), co poctivě kontroloval i opravy oprav domácích úkolů, říkal : Pokud chlap nosí dlouhé vlasy, svědčí to o jeho sebestřednosti.

4 0
možnosti
Foto

:-/myslím, že jste zastřešil celý problém...hodnotíme dlouhé vlasy...:)) díváme se na to, co tomu přece řekli lidi...víceméně zděděné zatuchlé pánbíčkářství v nás...

víte, miluju, doopravdy miluju Boženu Němcovou, která byla už před těmi téměř dvěma sty lety zničená z toho, jak málo dokážou lidi vnímat svobodné přijímání světa toho druhého... Divá Bára... Milá Boženo Němcová, byla jsi průkopnicí marnou... stále se nedaří..:))

mimochodem... jestli má jít pan Čapkovi o úctu učitelů?:))) ne, jemu jde o děti, což je to zásadní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
Hrozně líný bloger. 

Seznam rubrik