Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není podstatné, zda se vyjadřuje laik nebo profesionál, ale pouze jestli mluví rozumně nebo plácá nesmysly. Ostatně sám říkáte, že rodič (tedy bez pedagogického vzděláni) má hodnotit školy a nikoliv se spolehnout na to, jak je provozují profesionálové.

0 0
možnosti
Foto

:-)R^Autor článku si, jak správně uvádíte, trochu protiřečí. Odborníci, podle autora ti jediní fundovaní, provozují špatnou školu, a laik, který by do toho neměl co mluvit, má na základě svého uvážení školu vybírat?

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, pane Čapku, s mnohými konkrétními argumenty, které jste uvedl, ale odporoval bych vám v obecné myšlence, že hodnocení nějakého oboru je jen věcí odborníků. V jistém smyslu je to právě naopak. Pokud se vám blízký člověk probudí po anestezii dementní, budete se k této problematice pochopitelně z pozice poškozeného laika vyjadřovat, a to proto, že budete mít pochybnosti, jestli odborník postupoval správně. Zdravotnictví i školství jsou oblasti, se kterými má větší nebo menší zkušenost každý. Každý rodič je pedagog a každý je někdy sám sobě i druhým lékařem, každý někdy pacientem.

Proto bych řekl, že širokému spektru různých názorů by měl odborník více naslouchat, než je šmahem házet ze stolu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
Hrozně líný bloger. 

Seznam rubrik