Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myšlenka, že někoho naučíme hospodárnosti tím, že mu budeme něco dávat zadarmo, mě přímo uchvátila.

Moje zkušenost naopak praví, že toho, co člověk obdrží, aniž za to zaplatil nebo si to jinak zasloužil, si neváží. Zažila jsem sáčky mléka poskytované zdarma ke svačině létající třídou (rychle nahradily do té doby oblíbenou mokrou houbu), moji rodiče pamatují pokus o svačiny zdarma v podobě papírových pytlíků obsahujících tvrdé pečivo a zdraví nebezpečný kus salámu, vím, jak vypadalo (a dopadalo) ovoce poskytované zadarmo dětem ve školách (svrasklá nebo nahnilá jablka, opět sloužící nikoli jako zdroj vitamínů, nýbrž jako projektily). Přesto neustále nepoučitelní sociální inženýři přichází s idiotskými nápady, jak zajistit blahopbyt pro všechny z kapes některých.

2 0
možnosti

Tak Vám se líbí řešení, kdy rodič podepíše prohlášení, že namá na obědy a hup - už mu je z kapes daňových poplatníků zaplatíme. Bez jakékoliv kontroly pravdivosti prohlášení. Bez ohledu na důvod nemajetnosti (jímž opravdu v mnoha případech je chlast).

To je tedy logika!!! Pak se divme, že se děti ve školách nenaučí myslet.

1 0
možnosti

Proč by měl být topmanažer ČEZu placen z daní? To mně teda vysvětlete! Díky.

1 0
možnosti

Doporučuji všem - Proniknout k Významu pojmu "ZDARMA - ZADARMO". Je zajímavé, co všechno Google nabízí, ale Přesná definice - Mi stále prostě chybí! Prozatímně jsem Vybádal - Původy slov - Zadarmo a Zdarma ...

"Darmo", je asi? - příslovce od slovesa "Darovat". Když je něco "Darmo", tak je to darováno, podobně jako "Letmo", "Plavmo" nebo "Snožmo". Pak, to příslovce ve složeninách zpodstatnělo a nabylo smyslu - "Bez nutnosti platit". Když je něco "Zdarma" = Je to "Z daru" - tedy ZADARMO. A zbůhdarma je asi pak - "Z Božího daru". Každopádně platí, že Darovaného si přílišně nevážíme, - Protože, nejde o náš Tvrdý výdobytek prací - Obdrželi jsme to Zadarmo .(Nevýchovná, marnivá klasika poznání) ...

No dobře, to snad i chápu, nicméně kdo vytvořil ten - PRVOTNÍ ZDROJ ?, ze kterého pak vzniká onen Dar? např., U Milodaru je to jasné, Něco jsem vyprodukoval , dobrovolně se části zříkám a pak cíleně dávám Milodar. U obědů je chaos. Milodar asi vzniká ze zdrojů Daní. Očekávám, že ti kdo jsou zdaňováni mají i své příjmy, ze kterých kupují dětem oběd. Ti kteří příjmy nemají disponují Nárokem na 16 Dávek + Přídavky. Ty se Obědovým opatřením pak zruší? Už se v tom ztrácím, nicméně tvrdím, že pokud se objeví něco ZADARMO - Nic DRAŽŠÍHO pak neexistuje ! :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS